İçeriğe geç
Ana sayfa » Özgün Senaryolar

Özgün Senaryolar

Özgün Senaryo Hizmetleri

En İyi SenaristEskiden sadece radyo ve televizyon ile sınırlı yayınlar bugün için İnternetin de aralarında bulunduğu dev bir yayıncılık sektörüne dönüşmüş durumda. Bu da doğal olarak özgün senaryolar ihtiyacını gündeme getiriyor. Elbette ilgi çekici, özgün ve reyting alabilecek eserleri ortaya çıkarmak kolay bir iş değildir. Buradan hareketle sektörün ihtiyaç duyduğu özgün senaryo taleplerini karşılamak üzere kurulan Türkiye’nin ilk senaryo yazarlığı hizmetleri olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca dizisenaryosu.com kendi kategorisinde ilk olmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Model bakımından yeni bir konsepti temsil eden web sayfamız senaryo talep eden bireysel ya da kurumsal eser taleplerini karşılamak üzere dizayn edildi. Aynı zamanda yazar ve sipariş verenin birebir çalışma modelini benimsemektedir.

Senaryo İstenilen Ölçülerde Yazılıyor

Dolayısıyla istenilmeyen veya talep edilmeyen bir eserin ortaya çıkma ihtimali yoktur. Söz gelimi senaryo talebinde bulunan kuruluş veya bireysel iştirakçi siparişini bizzat yazara aktaracağından eserin başından sonuna kadar kontrolü altında ilerlemesini sağlamış olacaktır. Bu anlamda yazarda, talep eden kuruluşta oldukça rahat bir konsepte çalışma imkânı buluyor. Ayrıca buradan hareketle esnek çalışma modelini benimsediğimizi rahatlıkla ifade edebiliriz. Örneğin dizi film projesinde çalışma bölümler halinde teslim edilebiliyor.

Özgün Senaryolar ve Hikayeler

Tabii ki hizmetlerimiz sadece senaryo hizmetleri ile sınırlı değildir. Aynı zamanda hiçbir yerde yayınlanmamış çocuk hikayeleri veya çocuk romanları gibi çalışmalar içinde pekâlâ sitemizle birlikte hareket edebilirsiniz. Dolayısıyla özgün senaryoların dışında yine %100 özgün olmak kaydıyla birçok farklı alanda işbirliği yapabilmekteyiz. Hatta sitemizden bizzat yazar olarak kendi yazmaya başladığınız, fakat bir türlü devam ettiremediğiniz çalışmalarınız için de destek alabilirsiniz.

Dizi Senaryosu veya Tiyatro Senaryosu Arayışınızı Karşılıyoruz

Öncelikle izninizle önemli bir konuda hatırlatma yapalım. Dizisenaryosu.com çalıştığı kişi veya kuruluşları kendilerinden talep gelmediği sürece asla referans göstermez. Dolayısıyla çalıştığımız kişi veya kuruluşlar hiçbir şekilde deklere edilmemektedir. Bunun yanı sıra sayfamızdan dizi senaryosu veya tiyatro senaryosu  talebinde bulunabilirsiniz. Büyük bir memnuniyetle sizlerle çalışmayı isteriz. Burada önemli olan karşılıklı iyi niyetin gerekli resmiyet ölçülerinde belirlenmesidir diyebiliriz. Bunun yanı sıra çalışmalarda karşılıklı hakların korunması mutlaka sağlanmalıdır. Bu noktada çalışma konseptimizin nasıl ilerleyeceğini ve aşamaların nasıl kat edileceği konusunu hemen sizlerle paylaşalım.

Senaryo Sipariş Aşaması

Öncelikle  irtibat kurduktan sonra yazarımız çalışmada izlenecek metot ve bakış açısı hakkında  sizleri bilgilendiriyor. Daha sonra talep ettiğiniz eserle ilgili kriterleri belirlemek üzere gerekli soruları soracaktır. Sözgelimi talep edilen senaryo dizi yada sinema sektörü için mi gibi bilgiler aktarıldığında çalışma başlayabiliyor. Bu aşama sonrasında çalışmanın ilerleyişi belirleniyor diyebiliriz. Kategori belirlendikten sonra 2. aşamada bu kez eserin hitap edeceği kitle belirleniyor. Daha sonra eserin hitap edeceği kitle ve taşıması gereken bir misyon yüklenerek ilerleyiş yolu açılıyor. 3 aşamada eseri sipariş veren kişi veya kuruluşun tarif ettiği ölçekte kısa özet çalışma gerçekleştiriliyor. Herhangi bir ücret söz konusu olmadan yazar tarafından kaleme alınıp sipariş verene takdim edilecektir.

Senaryo Deneme Yazısı Tek Sayfa Şekilde Hazırlanabilmektedir

Bu özet bilgisi yazarın inisiyatifinde 200 veya 300 kelime civarında kısa bir özettir. Özet çalışmanın sipariş veren tarafından beğenilmesi durumunda artık son aşama olan 4. aşamaya geçiliyor. Bu aşamada sipariş veren iki türlü tercih yapabilmektedir. Birincisi yazarın telif haklarının korunduğu bir anlaşma. İkincisi ise telif hakları tamamen sipariş verende kalacak anlaşma şeklidir. Her durumda bu tarz çalışmalarda karşılıklı memnuniyet değerli bir projenin başlaması için yeterli olacaktır. Lütfen iletişim seçeneğinde bulunan telefon numaramızı veya eposta adresimiz üzerinden bizlere ulaşınız. Özgün senaryo www.dizisenaryosu.com  adresinden alınır. Birbirinden değerli sanat eserlerinde buluşmak üzere, hoşça kalın.

WordPress › Hata