İçeriğe geç
Ana sayfa » Klip Senaryosu

Klip Senaryosu

Klip Senaryosu

Klip SenaryosuGünümüzde kitle iletişimini sağlamanın en hızlı yolu kuşkusuz görsel iletişimi etkin şekilde kullanmaktan geçiyor. Özellikle müzik klipleri ve bu kliplere anlam kazandıran klip senaryosu başarıyı hep birlikte ortaya çıkaran unsurlar olarak göze çarpıyor.  Çünkü klip bir bütün olarak değerlendirildiğinde görselliğin müzikle birleştirilmesini senaryo sağlamaktadır. Aynı zamanda müziğin  ritmi ve sözleri ile birlikte esere anlam kazandıran yapıtlar elbette iyi bir senaryoya ihtiyaç duyar. Dolayısıyla klip senaryosunun eserin başarısını bire bir etkilediğini söylemek pekâlâ mümkündür. Başta dizi senaryosu olmak üzere Film,Tiyatro,Klip  (Müzik, Şiir, Sunum vs),Animasyon,Reklam veya Tanıtım senaryolarını özgün bir şekilde bulabileceğiniz dizisenaryosu.com sizlerden gelecek bu talepleri karşılamak üzere kuruldu.

Klip Senaryoları Sizlerden Gelecek Siparişe Göre Şekilleniyor

Elbette karşılıklı iletişim sonrasında, yani sipariş sürecinde klibin ve sanatçının kendine has dokusu ile eserin karakteristik özelliklerinin dikkate alınması gerekecektir. Dolayısıyla klip senaryoları tamamen sizlerden gelecek siparişe göre şekilleniyor diyebiliriz. Peki, süreç nasıl işliyor? Biraz da bundan bahsedelim. Öncelikle bir uyarı yaparak başlayalım; ister amatör, ister profesyonel olarak müzik veya şiir ile uğraşın şarkı sözlerinizi, şiirlerinizi ya da bestenizi başkalarıyla paylaşmadan önce mutlaka noter veya farklı tasdik kuruluşlarından onaylatın. Bunu yapmadığınız takdirde eserin çalınma ihtimalini kaçınılmaz olur. Geçmişte bu tarz olayların varlığından tv haber programlarından illaki haberiniz olmuştur. Aralarında birçok ünlü sanatçının da bulunduğu çok sayıda kişi sırf bu yanlış ilerleyiş nedeniyle davalık olduğu unutulmamalıdır. Üstelik böylesine bir durum kariyeriniz açısından da son derece olumsuz bir süreci beraberinde getireceğinden bu konuda hassasiyet göstermeniz gerektiğini hatırlatmış olalım.  Çünkü sahibi olduğunuz eser siz üzerinize resmi açıdan almadığınız sürece sizin değildir. Bunun anlamı ister kendiniz yazın ister satın alın resmi bakımdan size ait olduğunu belgelemediğiniz sürece maalesef eseri her an kaybedebileceğinizdir. Şimdi gelelim klip çekimi öncesinde hazırlanması gereken klip senaryosu aşamasına

Dizi Senaryosu Sayfamızla İrtibat Kuruyorsunuz ve Süreç Başlıyor

Müzik, şiir, sunum veya benzeri bir tanıtım amacıyla ilk önce bir demo hazırladınız ve kendi adınıza tescillediniz. Artık eserin senaryo aşamasına geçmeye hazırsınız demektir. Müzik ve sözlerin yer aldığı demo çalışmasını bizlere hem yazılı hem sesli olarak gönderiyorsunuz. Bu noktada eserin neden yazılı olarak gönderilmesi gerektiğini aktaralım. Özellikle hızlı ve hareketli parçalarda sözler tam olarak anlaşılamamaktadır. Zaten yazarımız ile yapacağınız görüşmede bu ayrıntılar sizinle paylaşılacaktır, fakat biz yinede ön bilgi olarak sizleri bilgilendirmiş olalım. Kurulan iletişim ve fiyat üzerinde anlaşma sağlandıktan sonra dizi senaryosu ekibimize ulaşan veriler doğrultusunda senaryo kaleme alınmaya başlıyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sizin bütçenize birebir orantılı bir çalışma yapılacağıdır. Söz gelimi senaryoda kaç oyuncu kullanacağınız, dekor, klip içerisinde yer almasını istediğiniz araç&gereç ve ekipman gibi daha birçok faktörü senarist yazarımıza mutlaka aktarmanız gerekiyor.  Dolayısıyla yazarımız ile yapacağınız görüşmede bu önemli ayrıntıları mutlaka belirtmelisiniz. Lütfen başta klip senaryosu olmak üzere tüm senaryo çalışmalarımız ile ilgili bilgi almak üzere iletişim bölümünde yer alan telefon veya e posta adresimiz üzerinden bizlere ulaşınız. Senarist yazarımız ile  Unutulmaz eserlerde buluşmak üzere; esen kalınız.

WordPress › Hata